"Skonto" stadiona nekustamā īpašuma saimnieka "Adventika Group" un pārvaldnieka nevēlēšanās ielaist kustamā īpašuma turētājus SIA "Light" un strīds par stadionā esošo kustamo īpašumu var dārgi izmaksāt Latvijas futbolam, jo, nemainoties situācijai, ilgi gaidītā, 9. jūnijā paredzētā Latvijas izlases spēle pret Eiropas čempioni ar Krištianu Ronaldu ierindā nevar notikt Rīgā, ziņo Delfi.


Stadiona nekustamā īpašuma saimnieki "Adventik Group" uzskata, ka šobrīd trešās personas cenšas prettiesiski atņemt daļu no kompānijas īpašuma un par notiekošo ir informējusi tiesībsargājošās iestādes.

2018. gada Pasaules kausa atlases nākamajā spēlē Latvijas izlasei 9. jūnijā "Skonto" stadionā jāuzņem Eiropas čempione Portugāle ar superzvaigzni Krištianu Ronaldu sastāvā, bet pašreizējā situācijā spēles norise ir apdraudēta. Portāla "Delfi" rīcībā esošais Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmums civillietā paredz apķīlāt 11 500 krēslus, kas atrodas tribīnēs, četrus lielos futbola vārtus, digitālo stadiona tablo, zāles aplaistīšanas sistēmu, apgaismes ierīces, ieskaitot četrus lielos apgaismes stabus, apskaņošanas sistēmu un vairākas zālāja kopšanai nepieciešamās lietas.

Tiesa tādējādi apliecinājusi, ka stadiona apsaimniekotājs SIA "Fitnesa parks" līdz šim bez īpašnieka atļaujas izmantojusi stadiona teritorijā esošo kustamo īpašumu un guvusi no tā labumu. Apsaimniekotājam turpmāk liegts izmantot šo kustamo īpašumu, jo drošības dēļ tas apķīlāts par labu īpašniekiem SIA "Light". "Fitnesa parks" iepriekšējais nosaukums bija "MO Serviss", kuras valdes loceklis Aivars Trops arī parakstījis līgumu ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) par stadiona izīrēšanu, tai skaitā uz Latvijas un Portugāles izlašu spēli.

Trops vēl pagājušajā nedēļā LFF apgalvojis, ka tiesas lēmums nekādi neietekmēs Latvijas-Portugāles spēles norisi un šobrīd tās rīkošanai neesot nekādu šķēršļu. Tropam slēdzot līgumu ar LFF bija zināms fakts, ka 2015. gadā "Skonto" stadionu plānots nojaukt. Tāpat bija zināms, ka kustamais īpašums pieder trešajai personai, bet Trops, slēdzot līgumu ar LFF, nav informējis futbola vadību par iespējamiem apgrūtinājumiem stadiona teritorijā.