Par skarbo situāciju slimnīcās un cīņu par atsevišķiem ārstiem Latvijā, skaidro LNT ziņas.


Pašreiz aktuāls jautājums, kā reģionālajām neatliekamās palīdzības slimnīcām piesaistīt jaunos ārstus. Par to tika diskutēts reģionālo ārstniecības iestāžu vadītāji kopā ar Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēkiem. Slimnīcām šobrīd trūkst tieši to mediķu, kas būtu gatavi strādāt diennakts režīmā, sniedzot neatliekamo palīdzību. Slimnīcas, kas atrodas Pierīgā, vēl var atrast kādu strādājošo, taču, jo tālāk no Rīgas, jo grūtāk to izdarīt.

Dainis Širovs, “Ogres rajona slimnīcas” valdes priekšsēdētājs, skaidro:

Dzemdniecībā šogad tiks uzņemti pieci jauni dzemdību speciālisti, kuri ir sagatavoti, bet visā valstī kādi 30 būtu vajadzīgi. Tas ir gaužām par maz. Un tas rada to, ka katrs iestādes vadītājs katram ņēmējam faktiski pielūdzās un ir spiesti piesegt savu ārstu neizdarības un noklusēt, ko nevajag noklusēt, jo nav cita ārsta, kas izkonkurētu esošo, kas nav tik veiksmīgs. Tas kvalitāti veselības aprūpē atsevišķās specialitātēs pozitīvi neietekmē.

Reģionālās slimnīcas cer uz rezidentu piesaisti. Šobrīd reģionālo slimnīcu pārstāvji tikās arī ar Medicīnas fakultātes 6. kursa studentiem, lai pārrunātu iespējamo sadarbību rezidentūras laikā.

skaties.lv