Tas, ka laukos, brīvībā audzētas vistas ir laimīgākas, tāpēc arī oliņas tām ir vērtīgākas, ir tikai mīts, apgalvo gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns.


"Mājas vistiņa vai uzņēmumā audzēta – krasas atšķirības nav," viņš paudis portālā TVNET.

Ja barība, ko vistiņa ēd, ir daudzveidīga, olā var būt mazliet savādāks sastāvs, bet nebūtiski, uzsver Danilāns. Viņš uzskata, ka visas pašmāju olas, kas pieejamas veikalos, ir labas un uztura ziņā vērtīgas.

Vēl vairāk: viņš vērš uzmanību uz to, ka netīrā kūtī turētas vistas var saslimt ar desmitiem slimību, piemēram, salmonelozi, zarnu baktērijām. Šādas olas var būt cilvēkiem bīstamas. Tāpēc viņš iesaka "no rokas", no lauku tantiņas, kas "ej nu zini, kā vistiņas tur", olas tomēr nepirkt.