No pirmdienas, 3.aprīļa, dīzeļvilcienos varēs norēķināties ar maksājumu kartēm, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers.


"Sākotnēji norēķināties par braukšanas biļeti ar bankas karti varēs tikai dīzeļvilcienos. Pēc pieprasījuma izvērtēšanas, un, ņemot vērā mūsu pasažieru ieteikumus un norādes, lemsim par elektronisko norēķinu iespējas ieviešanu arī citos "Pasažieru vilciena" reisos un maršrutos," norādīja Ālers.

Jauno pakalpojumu "Pasažieru vilciens" piedāvā sadarbībā ar "Swedbank".

"Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns norādīja, ka pagājušajā gadā sasniegtais pārvadāto pasažieru skaita pieaugums ir apliecinājis, ka sniegto pakalpojumu uzlabojumi gūst atzinību, un iespēja vilcienos par braucienu norēķināties ar bankas kartēm, tajā skaitā bezkontakta kartēm ir nākamais solis klientu servisa uzlabošanas virzienā.

Savukārt "Swedbank" Naudas pārvaldības daļas vadītāja Beāte Krauze atzīmēja, ka iespēja par braucienu sabiedriskajā transportā samaksāt ar bankas karti ir ļoti būtiska – nesen veiktais pētījums apliecināja, ja būtu šāda iespēja, ar karti par braucienu labprāt maksātu 80% Latvijas iedzīvotāju.  

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

leta.lv