Amerikāņu virtuve ir zināma kā daudzveidīga, daudzus no šiem ēdieniem labprāt ēd visā pasaulē, arī Latvijā. Taču daudzi ēdieni, bez kuriem nevaram iedomāties viesību galdu pie mums, amerikāņu uzmanību nesaista vai pat vispār skaitās neēdami. 


1. Speķi īstiem amerikāņiem par ēdienu uzskatīt nav pieņemts - viņiem tie ir atkritumi, kas pārtikā nav derīgi. 

Attēlu rezultāti vaicājumam “speķis”

2. Aukstā gaļa un galerts. ASV par šādu delikatesi nav dzirdējuši. Arī tur gatavo želejveida ēdienus uz želatīna bāzes, taču tie parasti ir saldie ēdieni ar augļiem. 

3. Subprodukti. Kādreiz ASV ar dzīvnieku iekšējiem orgāniem baroja vergus. Iespējams, tāpēc šie produkti tur nav cieņā. 

Maldīgi nopeltie gaļas subprodukti: sešas receptes iedvesmai

4. Daudzu veidu gaļa. ASV gatavo tikai no cāļa, liellopa un cūkgaļas. Uz amerikāņu galda reti redzēsim jēru, trusi vai medījuma gaļu. 

5. Sālītas zivis, kas pie mums ir cieņā gan kā uzkoda, gan salātos, ASV iedzīvotāju vidū skaitās pārtikā nelietojamas. 

Attēlu rezultāti vaicājumam “siļķe ar biezpienu”

6. Skābētus kāpostus tikpat kā nesastapsim amerikāņu virtuves ēdienos. 

7. Tēju amarikāņi dzer daudz retāk, nekā pie mums. Absolūts favorīts ir kafija.

Attēlu rezultāti vaicājumam “tēja”

8. Sēnes ļoti reti parādās amerikāņu galdā, un, ja arī ir, tad tie gandrīz vienmēr būs šampinjoni. 

Attēlu rezultāti vaicājumam “marinētas sēnes”

9. Pankūkas Amerikā gatavo tikai ar saldajiem pildījumiem, un vairāk tās atgādina mūsu rauga pankūkas.

Attēlu rezultāti vaicājumam “plānās pankūkas”

10. Arī zupas ir rets viesis amerikāņu pusdienās. Retu reizi ASV gatavo krēmzupas. 

Attēlu rezultāti vaicājumam “soļanka”